Algemene informatie

Het ontstaan van het Rotterdams Radio Museum

De stichting Rotterdams Radio Museum is in november 1998 opgericht door de voormalige directeur van Correct, wijlen de heer Harry de Jong sr. Samen met branchegenoot Peter Ivens (oud- directeur van Modern en Grundig Nederland) vormde hij het bestuur van de Stichting Rotterdams Radio Museum.
Tevens zijn er een groot aantal vrijwilligers bijna dagelijks bezig aan het onderhouden en presenteren van de collecties. Na een intensieve opknapbeurt van het historische pand, een voormalige opslagloods van de Nederlandse Spoorwegen, is de verzameling van ca. 2000 radio’s, televisies en aanverwante elektronica producten te bezichtigen. Het R.M.M. is sinds 2000 een erkend museum en tevens lid van de Nederlandse Museumvereniging.

 

In het Radio- en Televisie/Media museum vindt u de collectie van de heer H. de Jong en giften van verzamelaars.
Maar ook van particulieren die op de zolder of ergens in de schuur nog een oud exemplaar hebben gevonden wat nog ontbrak aan onze verzameling.

De huidige verzameling is al zeer uitgebreid, maar is het nog niet helemaal compleet!

Wilt u een elektronica product of historische documentatie aanbieden voor het museum?

Dan kunt u het museum per formulier een bericht sturen via deze link.

Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier.


Onze missie

De doelstelling van de Stichting Rotterdams Radio Museum is het exposeren en in stand houden van een unieke collectie historische
radio-, televisie-, ontvangst-, communicatie-, elektronische registratie- en computer apparatuur.
Onze vrijwilligers zorgen niet alleen voor de presentaties en demonstraties, maar zorgen zij ook voor de restauratie, registratie en documentatie van de collectie. Wekelijks worden nieuwe producten bij ons aangeboden, daarna worden ze deskundig beoordeeld en na goedkeuring aan onze collectie toegevoegd.

Bekijk HIER het introductie-filmpje van het TV- en Media museum.